Hej våren!

Nog har ni funderat vad som blivit av bloggen. Har de tröttnat på kaffe? Har de skaffat sig en annan hobby, t.ex. badkarsodling av sjögurkor? Eller har de blivit ovänner över en juicig kenyan?Jag kan lugna er, alternativt göra sjögurkevännen besviken, med att så inte är fallet. En har fått ytterligare fler barn och en har åkt skidor aslångt och asbra. Med det sagt och skrivet på en tidig söndagsmorgonbuss ser vi väl om bloggen kan återuppstå i sin forna glans! Fick en liten fråga på Instagram angående kaffesäsonger som jag tänkte dedikera detta inlägg till.

Morgonens kopp var en V60 på Karinga, Kenya från Slöinge Kafferosteri.

Kaffe är en säsongsvara, olika regioner plockar sina bönor vid olika tider under året. Hittade ett litet excel-ark någonstans på nätet som visar lite hållpunkter.

Nu i vår/sommar får vi t.ex. nya skörder från både Etiopien och Kenya på hyllorna. Även om de finns året om är det alltid spännande att se hur detta året håller jämfört med fjolårets. Därför brukar det vara kul att köpa samma böna från samma rostare igen för jämförelsens skull. Kaffe är ingen konstant. Det beter sig och smakar annorlunda från år till år beroende på väder, vind och rostare. Jag för lite anteckningar över kaffe jag dricker för att senare kunna gå tillbaka och se vad jag tyckte och vilken bryggmetod som passade det kaffet bäst. Det är ett bra tips! Glad söndag på er!
/Andreas

Annonser

En reaktion på ”Hej våren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s