Julkaffe 2016 del 4

Vi har kommit fram till plats två i det årliga julkaffetestet. På andra plats hittar vi ett kaffe som bjuder på en massa härliga smaker. Innan vi börjar med smak måste vi kommentera förpackningen. Kaffet är en limited edition och dessutom är påsarna numrerade. Numrerade påsar och begränsad upplaga är alltid tilltalande och skapar lite extra intresse från oss.  


Vilket är då kaffet som är det näst bästa julkaffet 2016? Det är såklart Slöinges julkaffe limited edition 2016. Kaffet kommer från Nicaragua och är av underarten maracaturra. Ni som kan era underarten vet att maracaturra är en extremt stor böna.  Det är också en böna som innehåller extremt mycket smak. 


Det som först möter oss när vi bekantar oss med kaffet är en härligt söt doft. Väl i munnen är det en fin syra som påminner om äpplen, men vi har också mjuka karamelltoner och grapefrukt.  Avslutningsvis hittar vi en grym eftersmak som är söt och som får en att genast vilja ha mer.  Vi har testat att brygga kaffet i aeropress, v60 och chemex, bryggmetod verkar inte spela någon roll det bli alltid bra.  

Med tanke på kaffets höga kvalitet är det synd att det bara finns 100 påsar.  Detta är ett kaffe som fler borde få möjlighet att prova.  Slöinges kafferosteri har verkligen haft ett bra år i år, vi ser verkligen fram  emot vad de kan hitta på  under 2017.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s