Julkaffe 2016 del 1

Årets julkaffekoppning har ägt rum! Vi tog oss an fem olika rosterier för att sniffa, sörpla och njuta. Fem riktigt bra kaffe dessutom! Vi kör ett kaffe åt gången här på bloggen för spänningens skull. För visst är det grymt spännande?

Plats nummer 5 bland årets julkaffe står Per Nordbys rost för. En tvättad Caturra från norra Nicaragua och vi snackar 1400-1600 möh. Gloria Rivas använder endast naturgödsel på sin gård, skriver Nordby på baksidan av den mycket trevliga 350 g påsen.

Doften som slår oss är blommig och där är marsipan och vanilj i aromen. Härligt!

Problemet med det här kaffet, vilket också var anledningen till att det fick lägst betyg av de fem, är att det var relativt otydligt i smakerna under koppning. Väl i koppen är det ett annat kaffe. En ledig syra vars varsamma kram piggar upp sötman från aprikosen. En lättsam nöt parkerar sig bak i gommen. 

Munkänslan är torr, vilket inte är fel i sig, men detta är lite väl torrt för min smak.

Sammanfattningsvis; ett elegant, välbalanserat kaffe med fina smaker av aprikos och mild nöt med en något för torr munkänsla. Ett bra kaffe som förlorar något i poäng på att det är en smula otydligt i koppningssammanhang.
/Andreas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s