April Coffe Cph

Patrik Rolf har tagit ett stort steg; från huvudrostare på finfina Five Elephant till att dra igång nya rosteriet April Coffee Copenhagen. Vi köpte på oss tre roster på Te & kaffehuset i Malmö och gav oss på en koppning.


Kenya Baragawi
Det första som slår oss är en grym syra, men den är inte stickig, snarare rund och behaglig. Den möts av en mjuk sötma, vilket får den att påminna om en härlig blåbärspaj med vanilj. Här finns också en tung sötma från röda rosor. Ni vet den där söta, tjocka doften av en fullt utslagen ros? Det här kaffets starka sidor är tydligheten i smakerna och den precisa balansen i koppen. Det är en speciell kopp, nästan vinös i sin framtoning.

Etiopien Konga

Här snackar vi en lättare kopp än kenyanen ovan. Det drar åt te, Lipton Yellow Label, blommor och en persikosötma. Det här är riktigt välbalanserat, men samtidigt tydlig. Vi tilltalas av det lätta, men ändå smakfulla i kaffet. En perfekt kvällskopp till favoritserien på tv. En kopp att stilla njuta liksom.

Guatemala San Florencio

Det kaffet saknar i smaktydlighet tar det igen i den klockrena balansen mellan syra och sötma. Å ena sidan har vi sublima citrustoner, å andra sidan späda nougattoner. I botten en lätt nötighet. Det är ett kaffe som förför med sin lätthet och ju mer koppen svalnar desto mer nougat och stenfrukt kommer fram.


Överlag är alla tre bönorna väldigt välbalanserade och egna. Det är tre riktigt bra kaffe med Kenya och Etiopien i topp och Guatemala på en hedrande tredjeplats.

/Andreas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s