Johan & Nyström – La Sierra Mixteca

Mexico är ett släkte av skalbaggar som ingår i familjen lerstrandbaggar. Det visste ni inte va? Ett – noll till mig (och Wikipedia).

Mexico är också ett land varifrån Johan & Nyströms nya special edition-box kommer ifrån. Kanske inte själva boxen då, men kaffet i alla fall.

Som trägen läsare av bloggen kommer du naturligtvis ihåg att vi strödde diamantbeströdda guldtackor över deras Kenyan, så förväntningarna var sådär lagom uppskruvade inför La Sierra Mixteca från Mexico. Boxen är precis lika vacker som förra utgåvan, och infon på den medföljande lappen är ett stort plus.


”Ok, boxen får fem apor av fem möjliga, men kaffet då?” ropar ni orimligt högt som en sockerstinn sexåring på nutellapannkakor och glass.

Det är inte lika slående och tydligt som sin kenyanska föregångare (det är ju ändå Kenya liksom), men vi hittar fina blomstertoner ackompanjerade av härligt krämig mjölkchoklad. För syran står en krusbärsbuske och bugar inför sommaren.


För det här är ett lätt och finlemmat kaffe med en finfin balans i koppen. Det är inget kaffe som likt en grisfull 58-åring skrikspottar sin kärleksförklaring till Creedence i ansiktet på dig, utan snarare en långsam promenad i solskenet på skånska landsbygden. Det viskar och det fnittrar, drar handen genom ditt hår och lägger oskyldigt armen om din axel. Vem gillar inte det liksom?

/Andreas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s