Johan & Nyström – Kainamui Lot 141

Ni vet när en kollade på MTV och någon stor rappare visade sitt hem? När hen kom till sovrummet och med ett leende på läpparna utbrast: ”This is where the magic happens!”? Det var fel.

Kenya. 10 mil norr om Nairobi. 1750 meter över havet. That’s where the magic happens! Och på Johan & Nyströms rosteri här i Sverige.


Skördat i dec 2015/jan 2016 och rostat 19 april; det blir inte mycket färskare än så! Och därmed är årets Kenya-säsong igång! Applåder, fanfarer, hurrarop osv.

Om vi börjar med boxen. Vi måste nästan börja där. Det känns lyxigt och påkostat. Vi får med en liten lapp med information kring bönan samt ett betygsformulär på baksidan av lappen. Såhär skulle en alltid vilja ha sitt kaffe paketerat.


Vad får vi i koppen då? Jo, ett juicigt kaffe med mängder av svart vinbär, björnbär och lemonad! Det är lent och fint med ett litet bett av grapefrukt. Balansen är strålande, och den härligt juiciga munkänslan lockar hela tiden till en kopp till. Om detta är ett riktmärke för vad vi har att vänta från Kenya går vi en strålande säsong till mötes. 


Jag har mången gång kallat Johan & Nyström för kaffets Volvo (bra och stabilt men utan överraskningar), men detta är Rolls Royce. Lyxigt, glamoröst och alldeles underbart! Hatten av!

/Andreas

Annonser

4 reaktioner på ”Johan & Nyström – Kainamui Lot 141

  1. Ja, älskade denna! Så pass att jag efter de första kopparna var jag tvungen att springa ner till min lokala kaffepusher och köpa en box till. Trots det smått hutlösa priset.

    Gilla

  2. Ping: Johan & Nyström – La Sierra Mixteca | apkaffe

  3. Ping: Sommarens Kaffen | apkaffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s