Balck Coffee

Det finns gott kaffe, också finns det kaffe som sätter någon slags standard för alla kaffen efter det. Kaffen som blir en måttstock i den eviga jakten på den perfekta koppen.
Jag kom i kontakt med Sebastian Balck via Instagram då jag sökte en bra kopp kaffe i Kalmar. Han sa att hans kaffe serverades på Johannas Choklad och dit begav jag mig och fick verkligen en riktigt fin kopp kaffe som fick mig att längta efter mer. På grund av överfullt kaffeförråd (ja, en KAN ha för mycket kaffe hemma) köpte jag inte med något. Några veckor senare kände jag mig dock redo och fick levererat två kenyaner. En Kenya Githiga AA och en Kenya Kiunyu AA.  
  
Githigan hade en strålande syra, både i arom och smakprofil. En hög, fnittrig syra som bubblar genom gommen. Vi snackar rabarber, grönt äpple och en smula passionsfrukt. Där finns även sötma, men den får spela bas bakom syrans högoktaniga gitarrsolo. Jag provade denna i v60, chemexen och kalitan, där kalitafiltret tog fram det allra bästa ur kaffet enligt mig. Detta kaffe var Pers favorit av de två. 

 Sedan till Kiunyun; ett kaffe som doftade sött som tusan och bjöd på en överväldigande sötma från svart vinbär och plommon. Sedan händer det, en utomordentlig dov syra liksom smyger sig fram, för att sedan fälla ut armbågarna och explodera i munnen. Alldeles sagolikt! Kaffet får det där avslutet som gör en sugen på ytterligare en kopp. Detta var min favorit. 

 Båda kaffen är strålande, vilket väl demonstreras av att vi genast fick varsin favorit. Båda var syrliga till tusen, men på två olika sätt. Githigan med sitt höga register och Kiunyun med den dova, smygande syran från svarta vinbär.

Sebastian Balck rostar för närvarande på Solde Kafferosteris (Malmö) Diedrich-maskin, men nu tycker jag det är dags att vi hjälps åt att stötta Balck Coffee så han kan köpa sitt eget monster! Gå in på Balck Coffee och beställ kaffe, för det här är riktigt bra!
/Andreas

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s