Ett litet snabbt recept

Det är stört omöjligt att få till en espresso hemma utan svindyr utrustning och baristautbildning. Dock kan en göra en helt ok kaffeshot med aeropressen. Det blir ju mer ”koncentrerat kaffe” än en espresso, men en kvicknar till rätt bra på den och smaken är faktiskt fin!
Här kommer ett recept på en hyfsad kaffeshot i aeropressen:

Jag använde 18 g finmalen Johan & Nyströms Etiopien Konga och 70 g vatten. Det viktiga är att behålla temperatur genom bryggen när det rör sig om så lite hetvatten. Därför förvärmer jag kopp och aeropress lite innan med hett vatten. Häll ur hetvatten och sedan i med de 18 g nymalet kaffe i Aeropressen. Häll sedan på 70 g vatten, rör snabbt runt så allt kaffe blir fuktat. Det gäller att vatten och kaffe inte får ligga ihop för länge, då det lätt blir bittert då, så kvickt på med vätt filter och pressa hårt och ganska snabbt.
Sådär, drick och njut av en fruktig och syrlig kaffeshot!

2015/01/img_5310.jpg

2 reaktioner på ”Ett litet snabbt recept

  1. Hej Tobias! Jag brukar köra 16-18g, beroende på kaffe, när jag gör dessa kaffeshots. brukar bli bra skjuts i dem! Men naturligtvis är det som alltid en fråga om smakpreferenser, vad en föredrar liksom. Så prova dig gärna fram och återkom gärna om du hittar ”the magic spot”! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s