Kaffevarieteter; Del 7, Pacas

2015/01/img_5283.jpg

Pacas är en naturlig mutation av Caturra och en fann den för första gången i El Salvador 1949. Bönan är döpt efter familjen Pacas, på vars gård den hittades för första gången. Den är väldigt omtyckt av odlarna pga den höga skörd plantan ger. Den ger också en fint balanserad kopp med citrustoner. Pacas har också, tillsammans med Maragogypen givit upphov till den fina Pacamara-bönan. Men den historien återkommer vi till senare.

Slöinge Kafferosteri har en fin rost på just en Pacasböna från Honduras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s