Kaffevarieteter : Del 6, Catuai

Nu har ni väntat va? Länge sedan senaste uppdateringen av vår infoserie kring de olika kaffevarieteterna! Låt oss presentera Catuai i korthet!
/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/926/76852340/files/2014/12/img_5110.jpg
Catuaibönan är en korsning mellan Caturra och Mundo Novo, vilket gett en planta med hög skörd och bär som klarar hårda vindar. Den finns i både en gul och en röd variant. Ofta bjuds det på en söt kopp, men där finns inga specifika smakegenskaper hos bönan i sig. Den odlas främst för den höga skörden och resistensen mot vind och regn.

Haugaard har en fin rost på just Catuaibönan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s