Kaffevarieteter : Del 4, Geisha

Geisha, eller Gesha, härstammar från Etiopien och trivs bäst över 1500 meter. En tror att busken är en vild mutation av Typica, men det är inte helt klarlagt. Den är röd och ganska ny i finkaffevärlden, men vi kommer nog se mycket mer av den framöver. Geishan är ingen garanti för en bra kopp, men behandlad rätt lär den bli alldeles fantastisk! Detta tillsammans med den låga skörden bidrar ofta till ett högt pris än sålänge. Tonerna i geishakoppen rör sig runt Jasmine och vanilj och bönan innehåller naturligt ca 30% mindre koffein än de flesta andra Arabica-sorter.

Kaffetips: Johan&Nyström har en ny rost som verkar intressant: Panama Santa Teresa Geisha

2 reaktioner på ”Kaffevarieteter : Del 4, Geisha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s